Joukkoliikenteestä maksuton tänä lauantaina!

MIELENOSOITUS MAKSUTTOMAN JOUKKOLIIKENTEEN PUOLESTA
18.10. klo 16.00 Kiasman edustalla.

Keskustelu joukkoliikenteestä koskettaa aina sitä, millaisen kaupungin oikeastaan haluamme. Kenellä on oikeus liikkua – kenellä on oikeus elää kaupungissa? Kaupunki ei ole mitään ilman liikkuvia ihmisiä,
mutta ihmisiä pakotetaan maksamaan liikkumisesta, jolla he tekevät kaupungista elävän ja arvoa tuottavan.

Maksuttomassa joukkoliikenteessä ei ole mitään mahdotonta. HKL:n selvityksen pohjalta laskimme, että nostamalla kunnallisveroprosentti nykyisestä 17,5  prosentista 18,75 prosenttiin voidaan helposti kustantaa
maksuttoman joukkoliikenteen tarvitseman 144 miljoonan euron vuosittaisen menolisän. Tämä tulisi nykyistä halvemmaksi selvästi yli 80 prosentille helsinkiläisistä, siis kaikille alle 3600€/kk tienaaville.

Kaupunki on jatkuvasti liikkeessä, se muodostuu ihmisten kohtaamisista, ei vain rakennuksista ja joutomaasta. Kaupunkilaisia hallitaan tekemällä kaikista kaupungissa elämisen edellytyksistä – liikkumisesta, asumisesta, olemisesta ja oppimisesta – vain rahalla hankittavia.

Julkisen tilan tulee olla tila, jossa kaikki voivat liikkua ja oleskella. On järjetöntä, että iso osa kaupunkitilasta on varattu autoilevalle kansalle: esimerkiksi autokaistat ja parkkipaikat vievät hyvin suuren osan kaupunkilaisten yhteisestä tilasta. Autoille varatun julkisen tilan vähentäminen on luonnollinen tapa vähentää yksityisautoilua sekä lopulta lakkauttaa se keskusta-alueella. Tulevaisuuden kaupunki kuuluu tasa-arvoiselle, maksuttomalle ja elämää sykkivälle joukkoliikenteelle.

Maksuton ja hyvin toimiva joukkoliikenne antaa itsenäisyyttä rahatulon lähteestä, siis työnantajasta, lisää tasa-arvoa ja vähentää kaupunkilaisiin kohdistettavien kontrollitoimenpiteiden tarvetta. Se antaa voimaa ja mahdollisuuksia valita vapaammin itse työpaikkansa, asuinpaikkansa, harrastuksensa, ihmiset joihin pitää yhteyttä ja paikat joissa voi liikkua.

Me kaikki teemme kaupungista elävän – tuottavan tilan, jota ilman Helsinki ei ole mitään. Miksi meidän täytyy maksaa kaupungissa liikkumisesta, vaikka ilman meitä kaupunki pysähtyisi? Maksuttoman
joukkoliikenteen tulee olla jokaisen perusoikeus, kieltäydy maksamasta oikeuksistasi!

Mainokset

3 responses to “Joukkoliikenteestä maksuton tänä lauantaina!

  1. Paluuviite: Mielenosoitus maksuttoman joukkoliikenteen puolesta - Jaakko Vasankari (Vas., Helsinki)

  2. teponkaupunkiblogi

    Pahus en pääse mukaan kun pitää olla lauantaina toisaalla. Tähän kuitenkin kunnallisvaalipoliittista komppausta yhden omaan blogiini linkityksen verran:

    http://teponkaupunkiblogi.wordpress.com/2008/09/11/maksuton-joukkoliikenne/

    Siellä on myös hieman ns keskustelua aiheesta.

    Jos tämä kommentti nyt tuntuu pelkältä mainonnalta, niin ottakaa ihmeessä pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s